Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@22:53:51 GMT

پیشنهاد ۳ ساله شدن آموزش زبان انگلیسی در مدارس

تاریخ انتشار: ۳ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۸۹۸۵۶

پیشنهاد ۳ ساله شدن آموزش زبان انگلیسی در مدارس

سرپرست حوزه تربیت و یادگیری زبان فارسی سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی با بیان اینکه معمولا در روش‌ها و رویکردهای مختلف، آموزش زبان انگلیسی سه جلسه در هفته دنبال می‌شود گفت: اگر شورای عالی آموزش و پرورش برنامه‌ریزی کند که کل ۵۰۰ ساعت زبان انگلیسی را در سه سال متوسطه اول فشرده کنیم و هفته‌ای سه جلسه آموزش زبان داشته باشیم دانش‌آموز بازدهی بیشتری خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، معصومه نجفی پازوکی پیرامون حلقه‌های مفقوده زبان آموزی در نظام آموزشی گفت: اگر زبان آموزی را به عنوان برنامه درسی درنظر بگیریم باید به مولفه‌های آن توجه کنیم که یکی از این مولفهها، رویکردهای یادگیری است؛ در این باره رویکرد آوایی و رویکرد کل نگر مطرح است، در رویکرد دوم سخن از واقعیت زبان به میان می‌آید اما رویکرد آوایی ۴۰ سال قبل در دنیا زیرسوال رفت و تاریخ انقضای آن فرا رسید.

وی افزود: اما در نظام آموزشی ما آنچه درعمل اتفاق می‌افتد بیشتر به سمت رویکرد آوایی است. البته درچندسال اخیر به سمت مولفه و رویکرد کل‌نگر رفته است اما چون هنوز همه جنبه‌های آن شناخته نشده است، محتوا به خوبی منتقل نشد و معلم و اولیاء هم نتوانستند به خوبی با آن کنار بیایند.

این عضو هیئت علمی پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش با بیان اینکه مولفه بعدی اهداف است گفت: اگر هدف رویکرد آوایی باشد توانش دستورزبانی و... مورد توجه است اما در رویکرد کل نگر توانش اجتماعی، خواندن و ... توامان با یکدیگر همراه است، متاسفانه درس فارسی را جزو بدیهی‌ترین دروس فرض می‌کنند که هرکسی می‌تواند آن را تدریس کند.

وی با اشاره به نتایج آزمون بین‌المللی پرلز گفت: در حوزه سواد خواندن از سال ۲۰۰۱ هر دوره نسبت به دوره قبل درجا زده‌ایم. در سال ۲۰۰۱ از ۳۵ کشور شرکت کننده، سی و دوم شده‌ایم. سال ۲۰۰۶ بین ۴۵ نظام آموزشی، چهلم شدیم. سال ۲۰۱۱ بین ۴۵ نظام آموزشی سی و هشتم و سال ۲۰۱۵ بین ۵۰ نظام آموزشی، چهل و پنجم شدیم. در این آزمون دانش‌آموز کلاس چهارم باید متن دو سه صفحه‌ای بخواند و به سوالات انتهایی پاسخ دهد. یک علت، رویکرد آوایی و عدم درک عمیق فارسی است.

نجفی با بیان اینکه سنگاپورو هنگ کنگ قبلا رتبه خوبی نداشته‌اند اما در آزمون‌های بعدی جزو ۱۰کشور اول شده‌اند، درباره کنکور سراسری و منابع آن گفت: کتاب نگارش در پایه دوازدهم که هدفش نوشتن است از کنکور حذف شد و نتیجه این بود که در مدرسه هم حذف شد. کنکور تعیین کننده شده که فاجعه است. وقتی معلم و دانش آموز می‌بینند آینده با کنکور رقم می‌خورد بر روی دروس کنکوری تمرکز می‌کنند.

وی درباره زمان شروع آموزش زبان خارجی گفت: آیا باید این درس را از دوره متوسطه به دوره ابتدایی ببریم؟ به مناطق دوزبانه توجه کنیم. بزرگترین مشکل آنها در زبان فارسی دوزبانه بودن دانش آموزان است. در یکی از بازدیدها دیدم که دانش آموز چهارم ابتدایی در نوشتن فارسی مشکل داشت. اگر زبان انگلیسی را هم از دوره دوم ابتدایی شروع کنیم چه می‌شود؟ در این صورت بچه‌های دوزبانه با مشکل بیشتری مواجه می‌شوند.

سرپرست حوزه تربیت و یادگیری زبان فارسی سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی ادامه داد: فرض کنید متناسب با رویکرد تلفیقی آوایی و کل‌نگر یک بسته آموزش زبان برای دوره ابتدایی طراحی کرده‌ایم، اگر این را به منطقه دو زبانه ببریم چگونه آن را به ۴۰ دانش‌آموز تدریس میکنند؟ اگر به رویکرد و اهداف توجه کنیم در بخش اجرا مشکلات زیادی داریم. وقتی ۵۰ دانش‌آموز در کلاس و در نیمکت‌های چهارنفره درس می‌خوانند سیاست‌ها چطور قرار است اجرا شود؟.

نجفی افزود: یا باید از ایده‌آل‌ها عقب نشینی کنیم یا در اجرا تغییراتی را لحاظ کنیم. مثلا اجرای آزمایشی در برخی مدارس به طور کامل انجام شود و برنامه به صورت پلکانی اشاعه پیدا کند تا به اهداف مدنظر برسیم.

سرپرست حوزه تربیت و یادگیری زبان فارسی سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی در برنامه تلویزیونی پرسشگر با بیان اینکه معمولا در روشها و رویکردهای مختلف، آموزش زبان انگلیسی سه جلسه در هفته است گفت: اگر شورای عالی آموزش و پرورش برنامه ریزی کند که کل ۵۰۰ ساعت زبان انگلیسی را در سه سال متوسطه اول فشرده کنیم و هفته‌ای سه جلسه آموزش زبان داشته باشیم دانش آموز بازدهی بیشتری خواهد داشت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آموزش زبان انگلیسی زبان انگليسي كتب درسي زبان انگلیسی برنامه ریزی نظام آموزشی زبان فارسی آموزش زبان دانش آموز سه جلسه کل نگر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۸۹۸۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زنگ معلم سپاس در مدارس هرمزگان نواخته شد

صبح امروز آیین زنگ معلم سپاس به مناسب فرا رسیدن هفته معلم به نمایندگی از مدارس هرمزگان در دبستان دخترانه شاهد بندرعباس برگزار شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، صبح امروز با حضور مقامات استانی از جمله مهدی دوستی استاندار هرمزگان، احمد مرادی نماینده هرمزگان در مجلس شورای اسلامی، مدیران کل آموزش و پرورش و نوسازی مدارس، جمعی از معلمان و دانش آموزان، زنگ سپاس معلم به نمایندگی از مدارس استان در دبستان دخترانه شاهد بندرعباس برگزار شد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان در این مراسم با اشاره به جایگاه معلم از تدارک 3700 عنوان برنامه برای هفته معلم و بزرگداشت این هفته خبر داد و گفت: برگزاری زنگ معلم سپاس در سطح مدارس استان مهم‌ترین برنامه محوری این هفته خواهد بود. 

وی افزود: دیگر برنامه مهم تجلیل از تلاش‌های معلمان و فرهنگیان نمونه است، همچنین 9 معلم نمونه استان برای شرکت در دیدار فرهنگیان با رهبر معظم انقلاب عازم خواهند شد. 

وی توجه به افزایش سرانه آموزشی را دیگر برنامه مهم آموزش و پرورش برشمرد و اظهار داشت: دولت توجه ویژه ای به رفاه فرهنگیان و افزایش سرانه فضای آموزشی استان دارد و بر همین مبنا هدف گذاری برای ساخت واحدهای آموزشی جدید در دستورکار قرار دارد. 

به گزارش تسنیم در این آیین از معلمان نمونه از سوی استاندار هرمزگان با اهدای لوح تقدیر و هدیه تجلیل شد. 

انتهای پیام/864/.

دیگر خبرها

  • ۱۴۳ طرح و پروژه آموزشی در استان بوشهر تامین اعتبار شد
  • ۲۵۰۰ میلیارد تومان برای توسعه زیرساخت‌های آموزشی بوشهر اختصاص می‌یابد
  • فرسودگی ۳۰ درصد مدارس گناباد
  • گرو گرفتن کارنامه دانش‌آموز در ازای پرداخت پول!
  • گرو گرفتن کارنامه دانش‌آموز در ازای پرداخت پول، غیرقانونی است
  • خطر فرونشست در کمین ۱۵۰ مدرسه اصفهان
  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه اصفهان/ ۴۲ مدرسه تعطیل شد
  • روی «کیفیت بخشی به نظام آموزشی» و «تقویت مدارس دولتی» تمرکز داریم
  • زنگ معلم سپاس در مدارس هرمزگان نواخته شد
  • ۳۶۰۰ معلم در اصفهان استخدام می‌شود/تخلیه ۴۲ مدرسه به دلیل فرونشست